Rideruterne

Turridningen foregår i et herligt landskab vest for Ringe med herregårdene Boltinggård, Nordskov og Rynkebygård og de små landsbyer Boltinge og Bolteskov. Her er mange hundrede tønder gammelt bondeland i løbet af de sidste 20 år forandret til et varieret rekreativt landskab med store, sammenhængende skove, søer og den smukke genetablerede Sallinge å. Skovstier, kirkestier, hovveje og et gammelt jernbanetracé forbinder området på kryds og tværs, så man kan ride i timevis, stort set uden at komme på asfaltvej.

Ture på 1-1,5 time

Rideturene på 1 og 1,5 time går til Ringe sø og rundt på skovstierne tæt herpå. En meget varieret tur hvor vi rider på skovstier, følger den gamle kirkesti og runder Ringe sø.

Ture på 2-3 timer

Rideturene på 2 og 3 timer går typisk mod vest, hvor vi rider mellem åbne marker og store vådområder med rigt fugleliv. Vi rider gennem Espe skov og videre til den smukke, kuperede ”Tumlepark”, hvor vi holder pause (på 3 timers turen). Hjemtur ad det gamle jernbanetracé, forbi den kønne herregård Boltinggård, og det sidste stykke hjem ad skovstierne i Ringe skov.

Praktisk:

Medbring tøj som svarer til årstiden – det er bedre at kunne tage et lag af, end at mangle ét! Lange bukser (selvom det er varmt) og tyksålet fodtøj er nødvendigt. Du kan medbringe egen hjelm (cykelhjelm er fint), men du kan også låne en ridehjelm.

Den islandske hest er ikke en stor hest, så vægtgrænsen for ryttere er 85 kg. Vejer du over 85 kg., skal du finde et andet ridested.

Comments are closed