Rideruterne

Turridningen foregår i et herligt landskab vest for Ringe med herregårdene Boltinggård, Nordskov og Rynkebygård og de små landsbyer Boltinge og Bolteskov. Her er mange hundrede tønder gammelt bondeland i løbet af de sidste 20 år forandret til et varieret rekreativt landskab med store, sammenhængende skove, søer og den smukke genetablerede Sallinge å. Skovstier, kirkestier, hovveje og et gammelt jernbanetracé forbinder området på kryds og tværs, så man kan ride i timevis, stort set uden at komme på asfaltvej.

Ture på 1-1,5 time

Rideturene på 1 og 1,5 time går til Ringe sø og rundt på skovstierne tæt herpå. En meget varieret tur hvor vi rider på skovstier, følger den gamle kirkesti og runder Ringe sø. Vi kan bestige ”Udsigtshøjen” og nyde udsigten herfra på vejen hjem.Denne tur rides også som solnedgangstur. Vi starter 1 time før solnedgang.

Ture på 2-3 timer

Rideturene på 2 og 3 timer går typisk mod vest, hvor vi rider mellem åbne marker og store vådområder med rigt fugleliv. Vi rider gennem Espe skov og videre til den smukke, kuperede ”Tumlepark”, hvor vi holder pause (på 3 timers turen). Hjemtur ad det gamle jernbanetracé, forbi den kønne herregård Boltinggård, og det sidste stykke hjem ad skovstierne i Ringe skov.

Heldagsturen

Heldagsturen (5 timer) går først nordpå til Ringe sø og ind i Hestehaveskoven. Fra landsbyen Bolteskov rider vi mod syd/vest, følger Sallinge ådal til Findinge og videre til Espe skov. Vi spiser den medbragte mad i den smukke, kuperede “Tumlepark”, mens hestene får sig et lille hvil. Hjemturen går ad det gamle jernbanetracé, forbi herregården Boltingegård, og videre hjemad ad hovstien til stierne i Ringe skov.

Efter rideturen er I velkomne til at nyde medbragte drikkevarer ved bænkesættet med udsigt til hestene.

2 dage på islandske heste

Fra Midtfyns vidder til De Sydfynske Herregårdsskove med udsigt over øhavet. Rid ad snoede skovveje, gennem vådområder og bakkede landskaber, og kom tæt på dyrelivet og naturen. Hele turen rides udelukkende på stier og markveje. Overnatning undervejs på luksus Bed & Breakfast.

Se også: http://www.midtfynsturridning.dk/2-dage-paa-hesteryg/

Kontakt mig så vi kan få en snak. De forskellige ruter kan kombineres og sammensættes efter dine ønsker

Praktisk:

Medbring tøj som svarer til årstiden – det er bedre at kunne tage et lag af, end at mangle ét! Lange bukser (selvom det er varmt) og tyksålet fodtøj er nødvendigt. Du kan medbringe egen hjelm (cykelhjelm er fint), men du kan også låne en ridehjelm.

Den islandske hest er stærk, men vejer du over 90 kg., skal der en anden hesterace til at bære dig. Børn fra 10 år er meget velkomne.

Comments are closed